Recitácia – máme za sebou opäť úspešný rok!

Prepuklo to na Svetový deň poézie dňa 21. marca 2018, kedy sa konalo u nás BÁSNIČKOVO – školské kolo v prednese poézie a prózy. Prihlásilo sa 20 žiakov (17 poézia, 3 próza). Postup do mestského kola si vybojovali deviati žiaci: prváci Riško Balog a Kristián Csocso, štvrtáci Nika Ruščinová, Daniel Balog a Roman Ruda, ctižiadostiví šiestaci Saška Oračková a Dominik Horváth, siedmačka Dominika Oračková a Dáška Mižigárová z 9. ročníka.
Mestské kolo Hviezdoslavovho Kubína tradične organizovala ŠZŠ Inžinierska v príjemných priestoroch knižnice Nezábudka na Terase. Získali sme jedno 1. miesto (Dominik Horváth) a tri tretie miesta (Nika Ruščinová, Dáša Mižigárová, Saša Oračková).
Krajská súťaž v prednese poézie a prózy „Gaňova Tarnava“ sa konala dňa 18. 4. 2018 v Spišskej Novej Vsi. Reprezentovali nás dve recitátorky – Veronika Ruščinová s poéziou a Saša Oračková s prózou. Saška svojim výkonom očarila divákov aj porotu a krajskú súťaž suverénne vyhrala, čím si zabezpečila postup do celoštátnej súťaže.
Posmelená týmto úspechom sa zúčastnila aj veľkej „ Talentshow“, ktorú pre žiakov jazerských škôl vždy v máji organizuje mestská časť Jazero. A Saška to opäť vyhrala – v recitátorskej sekcii obsadila 1. miesto žiačka špeciálnej základnej školy!
V silnej konkurencii dňa 22. 5. 2018 v Spišskej Novej Vsi v celoslovenskom kole súťaže „Gaňova Tarnava“ naša Saška Oračková obsadila krásne 2. miesto, čím nám všetkým urobila veľkú radosť a sme na ňu veľmi hrdí.
Latka je nasadená vysoko, výzva je veľká – ak chceme byť aj v budúcom školskom roku takí úspešní, máme čo robiť. Ale stojí to za to, to je isté!

Lešková