Vzdelávací projekt „Hovorme o jedle“

Deň s jablkom/Zelenina, ovocie, orechy z našich sadov
17. októbra sa uskutočnil Deň s jablkom ako tematické vyučovanie. Témou dňa bola zelenina, ovocie a orechy z našich sadov. V 1. ročníku si žiaci čítali a dramatizovali príbeh o jablku, vyrábali kompót. Druháci si z jabĺk a mrkvy vyrobili pochúťku a z papiera trojrozmerné jabĺčka. Tretiaci sa učili pesničky o jabĺčku, jablká modelovali a kreslili. Žiaci 4.A vyrobili z listov veľké jablko a vysmážali jabĺčka v cestíčku. Žiaci 4.B ochutnávali jablká, strihali ich, lepili a maľovali. Bol to krásny deň, plný vitamínov a nových poznatkov.

Jedz a hýb sa
18. na 3. vyučovacej celá škola cvičila Neskôr po poriadnej rozcvičke sa bicyklovali a korčuľovali.

Chlieb, pečivo, obilniny, cestoviny, zemiaky
20. 10 žiaci 2. stupňa pripravili raňajkáreň. Pre svojich mladších spolužiakov uvarili čaj a na chlebík natreli rôzne chutné pomazánky, ktoré s radosťou prišli ochutnať.

Fujdalová