Športový deň

27. septembra sa žiaci neučili, ale športovali. Na 1. hodine cvičili. Zapojili sa do akcie v rámci Európskeho týždňa športu.

Na 2. hodine jazdili na kolieskových korčuliach, bicykloch a kolobežkách. Súťažili, kto najazdí viac kilometrov. Zapojili sa tak do projektu „Na kolieskach okolo rovníka“. Na 3. a 4. hodine ich čakala dopravná výchova.

Do tejto problematiky dodržiavania základných pravidiel cestnej premávky boli žiaci uvedení formou rozprávky o Jankovi a Marienke, básničiek o priechode pre chodcov a semafore. Nezaobišlo sa to ani bez súťaže, pri ktorej museli správne rozoznať rôzne druhy dopravných prostriedkov: cestné, koľajové, vodné a vzdušné. V teréne na vlastnej koši vyskúšali prejsť frekventovanú cestu cez priechod pre chodcov na mieste, kde vystupujú ráno pri príchode do školy. Každý si vyskúšal rolu chodca.

Nakoniec sa deti presunuli po chodníku ku škole, pričom im boli vštepované pravidlá správania sa na chodníku. Chodník sa premenil na obrovský výkres, ktorý pomaľovali deti dopravnými prostriedkami – autami rôzneho druhu a autobusmi.

Fujdalová a Hricová