Príprava studených jedál – Rožňava

Dňa 15. 10. 2015 sme sa zúčastnili súťažnej prehliadky v príprave studených pokrmov pre žiakov špeciálnych základných škôl, kde mohli prezentovať svoje vedomosti a zručnosti z pracovného vyučovania – práce v domácnosti.

Porota hodnotila:

  • dodržiavanie pravidiel racionálnej výživy,
  • dekoráciu pripravovaného jedla,
  • spoluprácu súťažiach v jednotlivých témach,
  • dodržiavanie základných hygienických požiadaviek pri príprave jedál,
  • čistotu a poriadok na pracovnom mieste,
  • slovnú prezentáciu vykonávanej činnosti.

Súťaže sa okrem nás zúčastnilo 7 ďalších škôl z Dobšinej, Ždane, Trebišova, Spišských Vlachov, Košíc a Rožňavy.

Žiačky našej školy F. Baloghová, M. Horváthová, A. Horváthová pripravovali ovocnú misu, misu s očkami a obloženú misu. Vytvorili úžasné studené predjedlá.

Strelková